fbpx

O PROIZVODU

CeDeZin GLUKAN Szent-Györgyi Albert IMMUNKOMPLEX je dijetetski proizvod za posebne medicinske namene koji se preporučuje u imunodeficijentnim stanjima.

1 kesica CeDeZin GLUKAN Szent-Györgyi Albert IMMUNKOMPLEX granula sadrži 100 mg Beta-1,3/1,6-glukana, 500 mg vitamina C, 10 mg cinka I 400 IU vitamina D3 koji deluju sinergistički i imaju imunomodulatornu funkciju što predstavlja ključnu ulogu u očuvanju funkcije imunog sistema.

Pakovanje sadrži 30 kesica.

Kada se preporučuje CeDeZin glukan?

Tokom jeseni i tokom zime se posebno preporučuje zbog učestalih bakterijskih i virusnih infekcija, kako u prevenciji tako i u cilju što bržeg oporavka. Preventivna suplementacija korisna je tokom proleća i leta, kako bi pojačala odbrambenu sposobnost organizma i njegov imunski odgovor kasnije u susretu sa patogenim uzročnicima.

Da li ste znali?

β-Glukani (beta-glukani) su polisaharidi, tj.vrsta složenih šećera koji se prirodno nalaze u biljkama, kvascima, pečurkama i pojedinim bakterijama. β-glukani iz kvasca i pečurki imaju sposobnost modulisanja imunog sistema. U zavisnosti od vrste glukozidnih veza razlikuje se i biološka aktivnost β-glukana. Istraživanja su pokazala da (1,3/1,6) β-glukan, ima veću biološku aktivnost od (1,3/1,4) β-glukana.

CeDeZin GLUKAN u svom sastavu sadrži M-Gard® koji je poreklom iz kvasca.

Molekularna struktura je od suštinskog značaja za jačanje imuniteta, i to je ono što M-Gard® čini tako moćnim u poređenju sa drugim vrstama beta-glukana kvasca. On je prvi beta glukan koji tokom proizvodnje zadržava svoju strukturu bez ikakvog oštećenja i to je razlog zašto M-Gard® ima sposobnost da stvori najjači imuni odgovor.

Studije su pokazale da beta-1,3/1,6-glukan:

  • Jača imuni sistem
  • Povećava zaštitu od patogena (bakterija, virusa, gljivica)
  • Pomaže brži oporavak tokom i nakon bolesti
  • Štiti u periodima prevelikog stresa
  • Promoviše zdrav inflamatorni odgovor
  • Pomaže kod hroničnog umora i iscrpljenosti

Cink je jedan od najznačajnijih elemenata, pošto učestvuje u preko 200 enzimskih reakcija u organizmu. Kao esencijalan mineral, organizam ga ne proizvodi niti pravi rezerve cinka, tako da njegova količina zavisi isključivo od spoljašnjih izvora.

Vitamin D, uprkos tradicionalnom imenu je zapravo hormon koji organizam sam sintetiše prilikom izlaganja na suncu. Upotreba krema sa visokim SPF smanjuje sposobnost organizma da sintetiše vitamin D. Pored toga, unosi se hranom i drugim dodacima iskrane. Značajan je za gotovo sve ćelije u ljudskom organizmu zbog čega igra važnu ulogu u brojnim fiziološkim procesima.

Kratka priča o otkriću vitamina C…

„Jedne večeri moja žena je spremila papriku koju ja ne volim da jedem, ali nisam imao hrabrosti da joj kažem. Posmatrajući biljku, shvatio sam da je nikada ranije nisam testirao…”Albert Szent-Györgyi, leto 1932, Segedin

U to vreme naučnici širom sveta godinama su radili na identifikaciji supstance koja sprečava procese oksidacije. Profesor je te večeri uspeo da iz paprike izvuče vitamin C, a zatim je sa kolegama u jednoj nedelji proizveo više od 1,5 kg kristalizovanog vitamina C. Ovo je prvi put u svetu da se bilo koji vitamin proizvodi u takvim količinama!

Albert Szent-Györgyi je mađarski naučnik kome je 1937. godine za otkriće vitamina C dodeljeno najveće svetsko naučno priznanje, Nobelova nagrada.

DOZIRANJE

Sadržaj jedne kesice rastopiti direktno u ustima. Uzimati jedan put dnevno.

AKTIVNI SASTOJCI 1 kesica (3 g) %NRV*
Beta-1,3/1,6-Glukan 100 mg
Vitamin C 500 mg 625
Cink 10 mg 100
Vitamin D3 1000 IU (25 µg) 500

* Nutritivna referentna vrednost

SASTOJCI

Beta-1,3/1,6-Glukan, L-askorbinska kiselina, natrijum-askorbat, cink-glukonat, holekalciferol; zaslađivači: sorbitol, sukraloza; aroma jagode; sredstvo protiv zgrudvavanja: silicijum-dioksid; regulator kiselosti: natrijum-citrat.

UPOZORENJE

Proizvod koristiti pod nadzorom lekara.

Nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane za osobe kojima je namenjen.

Nije za parenteralnu upotrebu. Nemojte prekoračivati preporučenu dozu.

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda!

Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat.

Čuvati na temperaturi do 25°C u originalnoj ambalaži, zaštićeno od svetlosti i vlage. Čuvati van domašaja dece!

 

Proizvođač: Goodwill Pharma Kft., 6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32., Mađarska. Zemlja porekla: Mađarska.
Uvoznik i distributer: Goodwill Pharma doo,
Matije Gupca 14, 24000 Subotica

Broj upisa u bazu podataka Ministarstva Zdravlja Republike Srbije: 20677/2022 od 11.04.2022.

Za deklaraciju proizvoda kliknite ovde.

CeDeZin GLUKAN Szent-Györgyi A...

990,00 RSD