Poručite online ili nas pozovite +381/24 554-498

Besplatna dostava za sve porudžbine u vrednosti preko 2000 rsd!
Good Health, Good Life, Good Will
U skladu sa Zakonom o medicinskim sredstvima, član 82, prodaja medicinskih sredstava nije dozvoljena putem interneta, dok je oglašavanje istog dozvoljeno isključivo kao podsetnik i u cilju informisanja. Proizvod možete potražiti u najbližoj apoteci.

O PROIZVODU

Sprej za nos. Hipertonični rastvor za nos, u spreju. Sinowill hypertonic, sprej za nos je hipertonični rastvor morske soli koji svojim osmotskim efektom smanjuje otok sluzokože nosa i olakšava disanje. Ispiranjem odstranjuje infektivne agense i alergene.

Primenjuje se kod:

  • Kod zapušenog nosa
  • Kod akutnog zapaljenja sluzokože nosa
  • Za negu otečene sluznice i začepljenog nosa usled (obične prehlade, rinofaringitisa, alergijskog rinitisa, sinusitisa itd.)
  • Za sprečavanje širenja infekcije iz nosa u okolna područja
  • Za ublažavanje posledica dugotrajne primene kapi za nos koje sadrže vazokonstriktore

 

NAČIN UPOTREBE

Odojčad i deca do 2 godine starosti: Ušpricati rastvor jednom u svaku nozdrvu 2-3 puta dnevno.

Odrasli i deca preko 2 godine starosti: Ušpricati rastvor 1-2 puta u svaku nozdrvu nekoliko puta dnevno.

Upotrebiti u roku od 6 nedelja nakon prvog otvaranja bočice.

 

Kako koristiti Sinowill hypertonic sprej za nos?

 

Pre prve upotrebe skinuti zaštitni prsten sa plastičnog čepa – raspršivača. Bočicu držati u vertikalnom položaju. Skinuti zaštitni poklopac i nekoliko puta pritisnuti pumpicu dok ne izađe prvi mlaz spreja. Vrh nazalne pumpice uvući u nozdrvu, a zatim pritisnuti pumpni mehanizam. Pri tome bočicu držati uspravno, a glavu ne naginjati unazad. Za vreme rasprskavanja spreja lagano udahnuti kroz nos. Nakon korišćenja, vrh pumpice isprati mlazom čiste vode i vratiti zaštitni poklopac.

Šta još treba da znate od Sinowill hypertonic spreju za nos i kada ga ne treba koristiti?

Pri preporučenoj upotrebi Sinowill hypertonic spreja za nos ne očekuju se neželjeni efekti. Ne postoje posebne mere opreza za korišćenje Sinowill hypertonic spreja . Mogu ga koristiti i deca i odrasli. Nema dostupnih podataka o štetnosti primene Sinowill hypertonic spreja u toku trudnoće i dojenja. U retkim slučajevima, moguće su alergijske reakcije kod preosetljivih osoba. Reakcije su blage i po pravilu se povlače po prestanku upotrebe preparata. Ukoliko znate da ste alergični na neki od sastojaka Sinowill hypertonic spreja za nos nemojte ga koristiti. Ukoliko se u toku primene jave neki od simptoma (otok, peckanje, bol, otežano disanje) prekinite sa upotrebom Sinowill hypertonic spreja i obavestite svog lekara ili farmaceuta.

 

Dodatne informacije o Sinowill hypertonic spreju za nos?

Deca ne bi trebalo da koriste preparat bez nadzora odraslih. Iz higijenskih razloga svaka osoba bi trebalo da ima svoju bočicu. Proizvod koristite samo u originalnom pakovanju. Ne koristiti ga duže od datuma označenog na pakovanju.

 

UPOZORENJE

Pre upotrebe detaljno proučiti upustvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Proizvođač: Esensa d.o.o. , Slobodna zona Beograd, Viline vode bb, Republika Srbija.

Nosilac upisa u Registar medicinskih sredstava i distributer: Goodwill Pharma d.o.o. Subotica, Matije Gupca 14, 24 000 Subotica.

Broj i datum rešenja o upisu medicinskog sredstva u Registar medicinskih sredstava: 515-02-03562-16-001 od 15.05.2017. godine

Više o proizvodu.