fbpx

O PROIZVODU

Pepto Soda Pomorandža je jedinstveni dodatak ishrani u vidu šumećih tableta čiji je aktivni sastojak soda bikarbona i koristi se za neutralisanje hlorovodonične kiseline u želucu. Pepto Soda doprinosi smanjenju gorušice, otklanjanju tegoba koje prate prekomerno lučenje želudačne kiseline.

Lako se rastvara i ima prijatan ukus pomorandže.

Pakovanje/neto količina: 20 šumećih tableta 80 g

DOZIRANJE

Uzimati 1 do 2 tablete dnevno, 1-2 sata posle jela ili po potrebi.
Tabletu rastvoriti u čaši sa 100 ml vode.

SASTOJCI (INCI):

natrijum-bikarbonat (soda bikarbona); regulator kiselosti – limunska kiselina;  sredstva za povećanje zapremine – sorbitol u prahu; maltodekstrin; sredstvo protiv zgrudnjavanja – polietilenglikol; zaslađivač – natrijum-ciklamat; aroma pomorandže.

UPOZORENJE

Preparat se ne preporučuje osobama koje imaju visok krvni pritisak, kardiovaskularna ili oboljenja bubrega, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. U slučaju predoziranja ili pojave preosetljivosti na bilo koji sastojak, potrebno je prekinuti uzimanje i odmah potražiti pomoć lekara. Primena preparata kod dece, trudnica i dojilja zahteva poseban oprez i isključivo uz preporuku i pod nadzorom lekara. Ne preporučuje se primena duže od 2 nedelje, osim po savetu lekara. Prekomerna upotreba proizvoda može da izazove laksativni efekat. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti!

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu i raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage,  na sobnoj temperaturi.

Nosilac upisa u Bazu podataka MZ RS i distributer: Goodwill Pharma d.o.o. Matije Gupca 14, 24000 Subotica, Republika Srbija

Proizvedeno u: Republici Srbiji.

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 19511/2021 od 08.09.2021.

Za deklaraciju proizvoda kliknite ovde.

Pepto Soda Pomorandža

399,00 RSD