fbpx

O PROIZVODU

Pepto Soda je jedinstveni dodatak ishrani u vidu šumećih tableta čiji je aktivni sastojak soda bikarbona i koristi se za neutralisanje hlorovodonične kiseline u želucu. Pepto Soda doprinosi smanjenju gorušice, otklanjanju bola i drugih tegoba koji prate prekomerno lučenje želudačne kiseline.

Lako se rastvara i ima prijatan ukus limuna.

Pakovanje/neto količina: 20 šumećih tableta 80 g

DOZIRANJE

Preporučuje se uzimanje 1 do 2 tablete dnevno, 1-2 sata posle jela ili po potrebi.
Tabletu rastvoriti u čaši sa 100 ml vode.

SASTOJCI (INCI):

Natrijum-bikarbonat (soda bikarbona); regulator kiselosti – limunska kiselina; sredstva za povećanje zapremine – sorbitol u prahu, maltodekstrin; sredstvo protiv zgrudvavanja – polietilenglikol; zaslađivač – natrijum-ciklamat; aroma limuna.

 

UPOZORENJE

Preparat se ne preporučuje osobama koje imaju visok krvni pritisak, kardiovaskularna ili oboljenja bubrega, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. U slučaju predoziranja ili pojave preosetljivosti na bilo koji sastojak, potrebno je prekinuti uzimanje i odmah potražiti pomoć lekara. Primena preparata kod dece, trudnica i dojilja zahteva poseban oprez i isključivo uz preporuku i pod nadzorom lekara. Ne preporučuje se primena duže od 2 nedelje, osim po savetu lekara. Prekomerna upotreba proizvoda može da izazove laksativni efekat. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti!

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu i raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage, na sobnoj temperaturi.

Proizvođač: za Goodwill Pharma d.o.o. Matije Gupca 14, 24000 Subotica, Republika Srbija, proizvodi i pakuje: Stojanović Pharm d.o.o., Alberta Ajnštajna 44, Novi Sad, Republika Srbija.

Proizvedeno u: Republici Srbiji.

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 11921/2017 od 15.01.2018.

Za deklaraciju proizvoda kliknite ovde.

Pepto Soda

399,00 RSD