U skladu sa Zakonom o medicinskim sredstvima, član 82, prodaja medicinskih sredstava nije dozvoljena putem interneta, dok je oglašavanje istog dozvoljeno isključivo kao podsetnik i u cilju informisanja. Proizvod možete potražiti u najbližoj apoteci.

O PROIZVODU

30 kapsula, Medicinsko sredstvo

Gelsectan® je namenjen obnovi crevne funkcije kod pacijenata koji pate od promena nastalih usled sindroma iritabilnog kolona (IBS), crevne preosetljivosti ili nakon uzimanja nekih lekova kako bi se umanjili ili prevenirali simptomi kao što su hronična ili ponavljana dijareja, trbušna napetost, bol, natečenost i nadimanje.

Sastojci u Gelsectanu obnavljaju funkciju crevne mukoze.

Glavna komponenta Gelsectana je ksiloglukan, prirodni polisaharid. Ksiloglukan – hemiceluloza ekstrahovana iz semena drveta tamarindin-Tamarindus indica je prirodni polisaharid. Pokazuje optimalna mukoadhezivna svojstva, koja mu omogućavaju da deluje kao fizička barijera koja štiti celovitost crevnih ćelija od različitih faktora koji ih oštećuju, kao što su mikroorganizmi, alergeni i drugi patogeni.

Biljni proteini (PPT – protein graška i ekstrakt semena grožđa) formiraju mukoadhezivni film u lumenu creva koji služi za povećanje bioraspoloživosti ksiloglukana i produžava njegov zaštitni efekat. Zbog ovih zaštitnih svojstava, Gelsectan pravi bio-barijeru koja sprečava ulazak štetnih supstanci i na taj način sprečava nastanak upale.

Ksilo-oligosaharid (KSOS) je prebiotik, koji služi kao hrana dobroj bakterijskoj flori, kao što su bifidobakterije. Ksilo-oligosaharidi su polimeri šećera ksiloze. Oni se ne vare u crevima, pa samim tim ne utiču na nivo šećera. Mogu se naći u voću, povrću, medu i mleku.

Zbog čega Gelsectan? Zato što…

  • ublažava simptome, sprečava hronične ili ponavljajuće dijareje, trbušnu napetost, bol i nadutost
  • formira zaštitni biofilm na površini sluzokože
  • može poboljšati sastav crevne flore
  • ima potvrđenu efikasnost, dokazanu u kliničkim ispitivanjima
  • nema poznatih nuspojava

NAČIN UPOTREBE

Zavisno od težine simptoma, jednu ili dve kapsule progutati sa vodom, dva puta dnevno (ujutru pre doručka i uveče pre večere) tokom 2-4 nedelje. Ukoliko je potrebno, lečenje se može produžiti.

SASTOJCI

Ksiloglukan, protein graška i ekstrakt semena grožđa, ksilo-oligosaharidi, mikrokristalna celuloza, magnezijum stearat, amorfni silicijum-dioksid

VAŽNE NAPOMENE

Pre upotrebe proizvoda nije neophodno konsultovati lekara. Međutim, takva konsultacija se savetuje u slučaju teških ili upornih simptoma ili kada postoji sumnja u dijagnozu, uglavnom kod starijih osoba. Ukoliko niste sigurni u dijagnozu ili u slučaju teških simptoma, ne ustručavajte se da konsultujete Vašeg lekara.

Ovo medicinsko sredstvo nije farmakološki tretman. Ako takav tretman preporuči lekar, sredstvo se može zajedno davati.

UPOZORENJA

– Iako nisu poznata neželjena dejstva, preporučuje se da se proizvod ne koristi tokom trudnoće ili dojenja. U svakom slučaju, uvek se prethodno konsultujte sa lekarom.

– Ne koristiti proizvod nakon isteka roka upotrebe naznačenog na pakovanju.

– Ne koristiti proizvod ako je blister otvoren ili oštećen.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na sobnoj temperaturi daleko od izvora toplote. Ne zamrzavati.Čuvati sredstvo van domašaja dece.

KONTRAINDIKACIJE

Gelsectan® ne treba koristiti u slučaju poznate preosetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda navedenog u sastavu.

Goodwill Pharma d.o.o.
Matije Gupca 14, 24000 Subotica, Srbija
Broj rešenja o Registraciji: 515-02-04019-19-006
Ovo uputstvo je poslednji put odobreno: 08.04.2020.

Proizvođač:
DEVINTEC
Via Berna 9, 6900 Lugano, Switzerland

Broj i datum rešenja o upisu mediciskog sredstva u Registar medicinskih sredstava:

515-02-04019-19-006 od 08.04.2020.

Za deklaraciju proizvoda kliknite ovde.